Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Bookmark and Share Tlač / PDF príspevku / stránky

31. decembra 2009

Dr. John Banmen

Licencovaný psychológ a psychoterapeut.
Lektor a supervízor IVS.
Vancouver, British Columbia, Canada

Dr. John Banmen, R Psych., RMFT, je medzinárodne uznávaný autor, terapeut a učiteľ. Vytvoril výcvikové psycho-terapeutické programy, ktoré vyučuje v Kanade, Českej republike, Číne, Hongkongu, Kórei, Malajzii, Singapure, na Slovensku, Taiwane, v Thajsku, Venezuele a USA.

Je spoluautorom knihy "The Satir Model: Family Therapy and Beyond" (1991). Ďalej je editorom kníh: „Meditations and Inspirations“ (1985), „Meditations of Virginia Satir: Peace Within, Peace Between and Peace Among“ (2003), „Applications of the Satir Growth Model“ (2006), „Satir Transformational and Systemic Therapy“(2007) a „In Her Own Words“ (2008). Je tiež editorom "Satir Today", nedávno vydanej prílohy "Contemporary Family Therapy Journal".

Dr. Banmen je zakladajúcim prezidentom Asociácie pre manželskú a rodinnú terapiu v Britskej Kolumbii, bývalým členom výboru riaditeľov Americkej asociácie pre manželskú a rodinnú terapiu (AAMFT), členom výboru riaditeľov Asociácie psychológov Britskej Kolumbie a Avanty, Medzinárodnej siete Virginie Satirovej, riaditeľom výcvikov Pacifického inštitútu V. Satirovej (The Satir Institute of the Pacific), profesorom na dôchodku University of British Columbia, kde vyučoval 21 rokov. Desať rokov bol spolu s Virginiou Satirovou lektorom v Satir International Summer Institute. Donedávna bol čestným docentom na univerzite v Hongkongu.

Je certifikovaným supervízorom Americkej asociácie pre manželskú a rodinnú terapiu (AAMFT) a intenzívne sa venuje supervíziám poradcov, psychoterapeutov a rodinných terapeutov. Vo svojej súkromnej praxi v Delte (Britská Kolumbie, Kanada) praktikuje individuálnu, párovú a rodinnú terapiu.

John Banmen od roku 1998 pracuje spolu so svojou ženou Kathlyne Maki-Banmen tiež v Čechách a na Slovensku. V priebehu vyše 10 rokov tu poskytli terapeutom celý rad seminárov a výcvikov. Sú externými supervízormi akreditovaných výcvikov v psychoterapii Movisa a STAR-T a poskytujú supervízie ich výcvikovým týmom. Podporujú tiež rast českých a slovenských terapeutov formou štipendií na letnom výcviku v Transformačnej systemickej terapii v South Surrey v Britskej Kolumbii v Kanade, ktorý organizuje Pacifický inštitút V. Satirovej.

John Banmen je priamym žiakom Virginie Satirovej, jej učenie rozvinul do prístupu Systemickej transformačnej terapie V. Satirovej (Satir Transformational Systemic Therapy). V dnešnej dobe je jedným z najvýznačnejších predstaviteľov súčasnej modernej podoby Modelu rastu V. Satirovej.